אתר קורסים / קורסים בניהול / ניהול עסקי מזון / יזמות להקמת בתי קפה וקונדיטוריה

יזמות להקמת בתי קפה וקונדיטוריה

מעוניין להתקדם צעד אחד קדימה

לעבר השכלה מקצועית מעשירה?
פנה אלינו עוד היום לקבלת פרטים ונשמח
לסייע לך בקבלת החלטה!

על הקורס

סילבוס

לוגו
בתי קפה וקונדיטוריות בארץ הם תחום פעילות תוסס, אך גם מורכב. קורס זה נועד להעניק ליזמים מגוון כלים רחב להקמת יזמות מצליחה בענף. המסלול פרקטי ויישומי, וכולל את ההיבטים התפעוליים והכספיים של עסקי מסעדות, בליווי רואי חשבון ובעלי מקצוע המתמחים בנושא - שפים ראשיים, מנהלי מסעדות, יועצים קולינאריים, אנשי כלכלה, חשבונאות, משפט, ביטוח מכירות, שיווק, תקשורת בינאישית ומשא ומתן. עם סיום מסלול הלימוד ניתנת תוכנית חונכות למשך חצי שנה ליזמים בהקמת בתי קפה, קונדיטוריות, מסעדות, ברים, מאפיות ושירותי קייטרינג.
 
מקום הלימודים
רמת גן
 
מתכונת הקורס
163 ש"ל, 35 מפגשים
 
קהל היעד
כל מי שרוצה להקים יזמות מסעדנות
 
הסמכה
תעודה מטעם המכללה, ההרצאות הפיננסיות בשיתוף בנק הפועלים
 
נושאי הלימוד

- קניית עסק קיים, הקמת חדש או זכיינות, עם ובלי שותפים
- בחירת ציוד מטבח
- שליטה ובקרה, ניהול ספרי חשבונות
- הצלחה פיננסית, מימון בנקאי, פרטי וממשלתי
- סוגי הלוואות ריביות ועמלות, ניהול חשבון, חסכון עלויות בנקאיות ומימון
- שירות לקוחות, גביית חובות, מעילות והונאות בעסק
- בינוי, רישוי, רשויות המס, דו"חות כספיים
- העסקה וגיוס עובדים, קביעת שכר, מדיניות טיפים. פיתוח צוות
- בחירת קונצפט ומאפיינים, ניתוח כדאיות, מיקום, סיבות לכישלון
- שליטה ובקרה בייצור, בטיחות מזון ותברואה, פיקוח
- שווק, טיפול בהתנגדויות, סגירת עסקה
- הזמנות ומשלוחים
- תמחור מנות, ניהול מלאי, תחשיבי עלויות
- ביטוח, הוצאות לצרכי מס
- תכנון ועיצוב, חלוקת שטחי עבודה, הגשה, שרות ואחסון, טרנדים ומיתוג
- רכש קבלת סחורה וקניינות, קירור, כמויות, מנות ושליטה בייצור
- איזון רווחיות, תכנוני מס, היבטים משפטיים, תכנית עסקית, נקודת איזון, מסגרת תקציבית
- ניהול תזרים מזומנים, דו"חות עלויות, ספירות מלאי
- שרות, תפריטים ותמחור מנות
יזמות להקמת בתי קפה וקונדיטוריה
לוגו
  • סניף רמת גן

הקמת העסק
היזם ובחירת הרעיון העסקי המתאים לך. ניתוח הכדאיות של הקמת העסק.
קניית עסק הקמת עסק חדש או הקמת עסק בזכיינות. נקודת האיזון לרווחיות העסק.
תכנוני מס מתקדמים. היבטים משפטיים בפתיחת העסק.
כתיבת תכנית עסקית מפורטת והצגתה. נקודת האיזון של העסק (מספר הלקוחות המינימאלי לרווחיות).
יישום תכנית ההקמה ושמירה על מסגרת התקציב. פתיחת העסק (עצמאי/חברה/שותפות).
היכן לפתוח את העסק. עיצוב העסק (בניית קונספט, חלוקת שטחי עבודה ושרות, תכניות ישיבה).
טרנדים ומיתוג בתעשיית המזון. תהליכי שליטה ובקרה בתעשיית המזון. ניהול ספרי החשבונות בעסק. בינוי, רישוי ותכנון. התמודדות עם רשויות המס. קריאה וניתוח דוחות כספיים.
מימון העסק- ההרצאות בשיתוף בנק הפועלים
גיוס מימון בנקאי, פרטי וממשלתי. סוגי ההלוואות הקיימות בשוק, הריביות והעמלות המקובלות.
ניהול חשבון בנק. חסכון בעלויות בנקאיות ועלויות מימון. ניהול תזרים מזומנים.
תפעול העסק
בניית תפריטים ותמחור מנות. רכש קבלת סחורה וקניינות. קירור,כמויות,מנות ושליטה בייצור.
דוחות עלויות מזון. ספירות מלאי חודשיות. עולם היין והמשקאות החריפים.
שתייה חמה,קרה ומשקאות קלים. העסקה וגיוס עובדים, קביעת שכר העובדים ומדיניות טיפים.
שווק המוצר/השרות. טיפול בהתנגדויות ושיטות לסגירת עסקה. שירות לקוחות בתחום המזון.
גביית חובות מלקוחות. ניהול משא ומתן עם לקוחות, ספקים ובנקים.
מעילות והונאות בעסק על ידי עובדים לקוחות וספקים. קביעת מחירי המכירה בעסק ותמחור מנות.
פיקוח על תחשיבי עלויות מזון- food cost. ניהול מלאי ומחסנים.
ביטוח עסק, מוצרים, עובדים ולקוחות. הוצאות מוכרות לצרכי מס. יתרונות וחסרונות בעבודה מהבית.

Personal Service

אנחנו נעשה את כל העבודה בשבילך

עדיין מתלבטים? לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות

שלח פניה

מתעניין בלימודים?
הדרך הקלה לאיתור קורס

לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות:

אני מסכים/ה לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות
חזרו אלי
students

מעל עשור שצוות אתר קורסים פועל למתן שירותי ייעוץ לימודים, נשמח לעזור גם לך!