בתי קפה וקונדיטוריות בארץ הם תחום פעילות תוסס, אך גם מורכב. קורס זה נועד להעניק ליזמים מגוון כלים רחב להקמת יזמות מצליחה בענף. המסלול פרקטי ויישומי, וכולל את ההיבטים התפעוליים והכספיים של עסקי מסעדות, בליווי רואי חשבון ובעלי מקצוע המתמחים בנושא - שפים ראשיים, מנהלי מסעדות, יועצים קולינאריים, אנשי כלכלה, חשבונאות, משפט, ביטוח מכירות, שיווק, תקשורת בינאישית ומשא ומתן. עם סיום מסלול הלימוד ניתנת תוכנית חונכות למשך חצי שנה ליזמים בהקמת בתי קפה, קונדיטוריות, מסעדות, ברים, מאפיות ושירותי קייטרינג.
מקום הלימודיםרמת גן
מתכונת הקורס163 ש"ל, 35 מפגשים
קהל היעדכל מי שרוצה להקים יזמות מסעדנות
הסמכהתעודה מטעם המכללה, ההרצאות הפיננסיות בשיתוף בנק הפועלים
נושאי הלימוד- קניית עסק קיים, הקמת חדש או זכיינות, עם ובלי שותפים
- בחירת ציוד מטבח
- שליטה ובקרה, ניהול ספרי חשבונות
- הצלחה פיננסית, מימון בנקאי, פרטי וממשלתי
- סוגי הלוואות ריביות ועמלות, ניהול חשבון, חסכון עלויות בנקאיות ומימון
- שירות לקוחות, גביית חובות, מעילות והונאות בעסק
- בינוי, רישוי, רשויות המס, דו"חות כספיים
- העסקה וגיוס עובדים, קביעת שכר, מדיניות טיפים. פיתוח צוות
- בחירת קונצפט ומאפיינים, ניתוח כדאיות, מיקום, סיבות לכישלון
- שליטה ובקרה בייצור, בטיחות מזון ותברואה, פיקוח
- שווק, טיפול בהתנגדויות, סגירת עסקה
- הזמנות ומשלוחים
- תמחור מנות, ניהול מלאי, תחשיבי עלויות
- ביטוח, הוצאות לצרכי מס
- תכנון ועיצוב, חלוקת שטחי עבודה, הגשה, שרות ואחסון, טרנדים ומיתוג
- רכש קבלת סחורה וקניינות, קירור, כמויות, מנות ושליטה בייצור
- איזון רווחיות, תכנוני מס, היבטים משפטיים, תכנית עסקית, נקודת איזון, מסגרת תקציבית
- ניהול תזרים מזומנים, דו"חות עלויות, ספירות מלאי
- שרות, תפריטים ותמחור מנות