חוויית יקב אמיתית. במהלך הקורס כל משתתף מייצר יין בחבית עץ אלון בת 225 ליטר. הקורס משלב בתוכו שלושה מרכיבים: הרצאות בנושא עשיית יין, מפגשי טעימה מיוחדים ומפגשי טיפול ביין. הקורס שם דגש על הפן האישי ועל העברת חוויית עשיית היין במלואה.
מקום הלימודים
קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון
מתכונת הקורס
18 מפגשים על פני שנה וארבעה חודשים, המפגשים מתקיימים בימים שלישי ורביעי בשעות שונות.
קהל היעד
הקורס מיועד לקבוצה מצומצמת של אוהבי יין
הסמכה
תעודת בוגר יקב שורק – בי"ס לעשיית יין
נושאי הלימוד
- פתיחה חגיגית, הרצאת חזרה: הרכב ענב היין, ניהול יום הבציר, נתוני בציר: Brix,TA, pH, בדיקות מעבדה, הכנת התירוש לתסיסה, עקרונות עבודה עם SO2, תיקוני חומצה, התסיסה הכוהלית.
- בציר- יחל עם שחר בכרם / הובלת הענבים אל יקב שורק / מעיכת הענבים, בדיקות המעבדה והכנת התירוש לתהליך התסיסה.
- התסיסה – מפגש קבוצתי בו יבוצע ערבוב ומעקב אחר התפתחותו של היין התוסס / טעימת מגוון יינות תוססים / דיון בהשפעת "זמן הקליפות" על היין ותחזית למועד הסחיטה.
- כ- 14-25 ימים לאחר בציר סחיטה- הפרדת היין מקליפות הענבים בעזרת ה- "Press"/ העברת היין ליישון בחביות עץ אלון.
- הרצאה- התסיסה המלולקטית. בדיקת כרומטוגרפיה / אילוח (הדבקה) היין בבקטריה מלית.
- שפיה ראשונה סיום תסיסה מלולקטית, הפרדת המשקעים ואוורור היין, תיקון חומצה.
- תיקוני חומצה –בדיקות מעבדה וביצוע תיקוני חומצה בהתאם לצורך.
- מפגש טעימה. הרצאה בנושא מדיניות העבודה עם SO2 ובדיקות מעבדה.
- שולחן ארוך- טעימת כל יינות משתתפי הקורס סביב שולחן אחד בטעימה עיוורת.
- מפגשי טעימה.
- הרצאה: חבית עץ האלון כמיכל יישון אופטימאלי ליין האדום / טיפולים שוטפים לחבית וליין במהלך התבגרות היין בחבית.
- אומנות ה- Blending / יצירת בלנדים עם זנים שונים ובחינת השפעתם.
- ביקבוק, אריזה ואיסוף היין