קורס הכולל תיאוריה, עבודה מעשית, טעימה וניתוח יין בשלבי הכנתו. מסלול זה מתמקד בעונת הבציר, אותה הוא מלווה החל מדיגום הענבים בכרם, דרך מלאכת הבציר עצמה, הכנת התירוש לתסיסה, טעימת היין התוסס במהלך השלבים בדרך לתסיסה המלולקטית. הלימודים מקנים הבנה בבחירת מועד הבציר, בטיפול בתירוש, בדיקות מעבדה, תהליכי התסיסה ופיתוח יכולת טעימת יין לשם בקרת התהליך.
מקום הלימודים
קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון
מתכונת הקורס
28 ש"ל, שבעה מפגשים, ההרצאות בערב, המפגשים המעשיים בבוקר. מרצה: ניר שחם - יינן יקב שורק, בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות. מרצה אורח: ד"ר ארקדי פפיקיאן, יועץ בעל תואר שלישי בייננות.
קהל היעד
לעוסקים בעשיית יין ולבוגרי קורסים עיוניים אשר מעוניינים להתעמק ולהתנסות בייצור יין בעונה הקריטית ביותר- הבציר
הסמכה
לאחר סיום הקורס ניתן להירשם לכל מפגשי הקורס להכנת יין
נושאי הלימוד
- פילוסופיה של עשיית יין
- עונת הבציר - הכנות לתסיסה והתסיסה האדומה
- מעקב הבשלה – דיגום ענבים בכרם
- קביעת מועד הבציר על פי סיורים בכרם, טעימת ענבים ובדיקות מעבדה
- בציר ענבים, מעיכה והכנת התירוש לתסיסה,
- תסיסה –התפתחות התירוש והפיכתו ליין בטעימה ובבדיקה
- סחיטה - הפרדת היין מקליפות הענבים והעברתו להתבגרות בדמיג’נים
- סיכום עונת הבציר ומעקב אחר התסיסה המלולקטית