קורס להקניית ידע בתהליכים כימיים וביוכימיים ביין, וקישור אותו הידע לפעולות בשטח, טיפולים ובדיקות מעבדה. התהליכים בהם עוסק המסלול הם חימצון וחיזור ביינות, שימוש ב-SO2, היווצרות חומצת חומץ, אלדהידים ואתיל אצטט. התהליכים הכימיים במהלך ההכנה ניתנת לבחינה בבדיקת מעבדה, ומלבד היסודות התיאורטיים שנרכשים, מתרכז מסלול הלימודים בהקמת מעבדה ובביצוע מעשי של בדיקות בה.
מקום הלימודיםקיבוץ נחשון ליד מחלף לטרון
מתכונת הקורסארבעה מפגשים בימי שני בשעות 18:30-21:30. מרצה: ניר שחם
נושאי הלימוד- הרכב היין כמערכת כימית
- התנהגות החומצה ביין, חשיבותה ועקרונות תיקון
- SO2 ביין ומשטר הוספה.
- הקמת מעבדה ביקב בוטיק – צרכים וציוד, מכשור מודרני לבדיקות
כללי עבודה ושימוש נכון בציוד, שיטות עבודה במעבדה
- בדיקות חמיצות: pH, TA , כרומוטוגרפית נייר
- בדיקת סוכר ביין ובתירוש: משקל סגולי, רפרקטומטר, בדיקה סוכר שאריתי
- חמצון וחיזור ביין, היווצרות חומצת חומץ אלדהידים ואתיל אצטט
- פרקטיקה של בדיקות מעבדה: אלכוהול VA , SO2 - חומצות נדיפות