בישול היא אחת מהאומנויות הנפלאות ביותר, היא משלבת בין טעם, ריח וטקסטורה ומעוררת רגשות עזים, כך שלמעשה מדובר בהרבה יותר מאוכל: בישול הוא תרבות, מגע ורגש, ואלה מביננו שיודעים להוציא מתחת ידם דברים נפלאים במטבח, תמיד יזכו לכבוד ולהערכה, כמו גם לתשבוחות רבות.
הקורס כולל לימודי תיאוריה, החל מהכרת חומרי הגלם הבסיסיים וכלה בריאקציה הנוצרת מהתערבבותם, תוך הכרת התהליכים הכימיים והפיזיקליים הנוצרים בקונדטוריה, תוך לימוד שיטות בישול שונות מהמטבח הערבי, האסיאתי, המרוקאי ועוד. בנוסף כולל הקורס חלק מעשי המתקיים במטבח קונדטוריה מתקדם אשר מצויד במסכים למערכי שיעור, תנורים מתקדמים, מקררים ושוק פריז, כשכל תלמיד מקבל עמדה מרווחת ומסודרת.
מקום הלימודים
באר שבע.
מתכונת הקורס
קיימים שני מסלולים:
מסלול בסיסי - 12 מפגשים, 60 שעות לימוד.
מסלול מורחב - 20 מפגשים, 100 שעות לימוד.
קהל היעד
חובבי בישול מגיל 18 ומעלה.
הסמכה
תעודה מטעם המכללה.
נושאי הלימוד
- מקצוענות במטבח
- מיומנויות סכינים
- טכניקות בישול
- ביצים
- צירים ורטבים
- מרקים
- דגים
- עופות
- בשר
- בצק ומאפים
- קינוחים