מי לא אוהב דברי מאפה וקינוחים? כנראה שמעטים מאוד האנשים שבלוטות הטעם שלהם עמידות בפני המאפים והקינוחים, כשכמובן האפשרויות הן אינסופיות, כיד הדמיון הטובה על שפים ומטבחים מרחבי העולם. קורס זה יעניק לכם כרטיס כניסה אל עולם מופלא (וטעים) זה, ויאפשר לכם להכיר אותו הלכה למעשה משפים הנמצאים בשורה הראשונה בישראל.
הקורס כולל לימודי תיאוריה, החל מהכרת חומרי הגלם הבסיסיים וכלה בריאקציה הנוצרת מהתערבבותם, תוך הכרת התהליכים הכימיים והפיזיקליים הנוצרים בקונדטוריה. בנוסף כולל הקורס חלק מעשי המתקיים במטבח קונדטוריה מתקדם אשר מצויד במסכים למערכי שיעור, תנורים מתקדמים, מקררים ושוק פריז, כשכל תלמיד מקבל עמדה מרווחת ומסודרת.
מקום הלימודים
באר שבע.
מתכונת הקורס
קיימים שני מסולולים:
קורס בסיסי -
12 מפגשים , 60 שעות לימוד.
קורס מורחב:
20 מפגשים, 100 שעות לימוד.
קהל היעד
חובבי בישול מגיל 18 ומעלה.
הסמכה
תעודה מטעם המכללה.
נושאי הלימוד
- תורת הקונדיטוריה
- טארטים ובצקים פריכים
- בצק רבוך
- מרנג
- עוגות בחושות
- עוגיות
- פרלינים ושוקולדים
- בצקי עלים
- בצק שמרים
- לחם