טיפול בבישול הינה דרך טיפולית חדשנית אשר משלבת בין החוויה והרגש, תוך עיסוק בכלי עוצמתי אך בסיסי המגרה את החושים. הבישול מאפשר התבטאות חופשית ויצירתית ומזרז תהליכים של החלמה. תחום הטיפול בבישול, הינו חדש בישראל ובעולם, והוא מתבסס מחקרים אשר מכירים בכלי עוצמתי זה, ככלי טיפולי רגשי ומוטורי.- התכנית משותפת למכללת לינקס ולמכון מגיד - האוניברסיטה העברית.
מקום הלימודים
נצרת.
מתכונת הקורס
שבעה חודשים
. 27 מפגשים בני 6 שעות לימוד אקדמיות + 10 שעות פרקטיקום.
קהל יעד
הקורס מיועד לדוברי ערבית בלבד.
מידע נוסף
הקורס מוכר לגמול השתלמות לעובדים סוציאליים.
תנאי קבלה
- תואר ראשון לפחות וניסיון באחת המקצועות הטיפוליים: עבודה סוציאלית, ייעוץ חינוכי, פסיכולוגיה, טיפול משפחתי, טיפול באומנות, טיפול במוסיקה, טיפול בצילום, רפואה וסיעוד, ריפויי בעיסוק, פיזיותרפיה וכדו'
- ראיון קבלה
הסמכה
תעודת מטפל בבישול מטעם ממכללת לינקס ומכון מגיד - האוניברסיטה העברית בירושלים.
נושאי הלימוד
- מאפייני המשפחה הערבית בישראל ומרכזיות האוכל בחיי המשפחה במבט בין דורי
- תיאורית ההתקשרות וויסות חושי
- תיאוריות התפתחותיות והתפתחות סנסומוטורית
- בישול דרך החושים, טעם, מישוש, ריח, צליל ותנועה
- האוכל במטבח הערבי בהקשר בריאותי ותזונתי: תזונה בריאה ורגישויות לאוכל
- בעיות אכילה (אנורקסיה/בולימיה/השמנת יתר..)
- מוטוריקה עדינה וגסה, תחושה והיבט תחושתי בהתפתחות מוטורית
- כלים מטאפוריים בטיפול והנחייה בבישול - אומנות וצילום
- בישול ככלי לאבחון תהליכים ודפוסים קבלת החלטות בפרט ובקבוצה
- עבודה חווייתית עם ילדים: מושגים, הגדרות ואתגרים