בני אדם אוכלים בשר מקדמת דנא, והביקוש לקצבים הולך וגדל עם הגידול באוכלוסייה. קורס זה יכשיר אתכם לעבוד כקצבים מומחים, ויעניק לכם כלים וטכניקות בתחום זה, כךשתהפכו למומחים מקצועיים וקולינריים בתחום הבשר.
המכללה עובדת בשת"פ עם רשת נתח קצבים, כך שהתרגול המעשי יתקיים בסניפי הרשת, ובתום הקורס תוכלו להשתלב בעבודה בסניפיה.
מקום הלימודים
תל אביב.
קהל יעד
הקורס מיועד לטבחים, שפים, קבלני מזון, מנהלי מטבח, מנהלי חברות קייטרינג ושירותי הסעדה, מנהלי אירועים, מנהלי מסעדות, אנשי מזון ומטבח, אקונומים.
הסמכה
- תעודת קצב מקצועי
P&BM
- תעודת היגיינה ובטיחות מזון משרד הבריאות
נושאי הלימוד- מבוא לקצבות
- מקורות הבשר בישראל
- מקומו של הקצב בשרשרת המזון
- האנטומיה של הבשר
- טכניקות עבודה מתקדמות
- תברואה והיגיינה
- תזונה ובשר
- פירוק בקר
- פירוק בעלי הכנף
- יזמות
- בטיחות
- סוגי בישול של בשר
- האנטומיה/בעלי כנף/בקר /דגים
- שיטות פירוק
- כבישה ועישון
- דגים
- פירוק בקר פרקטיקה מעשית - בית מטבחיים
- בטיחות ותברואת מזון קצבים
- הכרת כלי עבודה
- הכנת תערובות / סודות קיצור סיבי הבשר
- עזרה ראשונה
- תכנון חכם פלנוגרמה אפקטיבית במחלקת הבשר/ מזון