אם אתם אוהבים לבשל, ורוצים להפוך את התחביב הזה למקצוע, מסלול לימודים זה יעניק לכם את הכלים שיאפשרו לכם להגשים את מטרתכם.
במהלך המסלול תרכשו שיטות עבודה ייחודיות המיועדות לבישול בכמויות גדולות, שיטות עדכניות של הגשה ועיצוב והיכרות עם מנות מיוחדות מסביב לעולם עד לרמה של שף מקצועי. בסיום המסלול, תוכלו להשתלב בתחום ההסעדה במקומות עבודה מגוונים, או לעבוד כשף באופן עצמאי.
מקום הלימודים
ירושלים
.
מתכונת הקורס
58 מפגשים.
קהל יעד
הקורס מיועד לגברים ונשים המעוניינים להתמקצע בתחום הבישול
.
הסמכה
תעודה מקצועית מטעם בית הספר תינתן בסיום הקורס,
וכן תעודה נוספת מאיגוד השפים הישראלי
נושאי הלימוד
- היכרות עם מחלקות המטבח השונות
- שיטות עבודה הנהוגות במטבח המקצועי
- בניית תפריט
- כיצד לבנות את טעמי המנות
- עלות המזון-פוד קוסט
- רפרטואר מתכונים – מהקלאסי ועד לחדשני
- חשיבה של שף.
- יצירת מנות חדשות
- תזונה ובישול בריא
- היכרות מקצועית עם עבודות המטבח
- הכנת מנות ברמת עבודה גבוהה
- צילחות
- לימודי ניהול והקמת עסק, שיווק עסקי ועוד.
- צורת העבודה המוסדית
- הכנת אירועים מקצועית
- כשרות המטבח
- בטיחות מזון
- מטבח קר
- מטבח חם
- אפיה מלוחה
- עופות ופרגיות
- בשרים
- רטבים ומרקים
- דגים
- מנות פתיחה ופתיחים
- קיצוץ ירקות והכנת סלטים וחמוצים
- מוקפצים
- טרינים
- קישים
- תוספות
- צלחות
- מתכונים מסביב לעולם
- בישול גורמה