הקורס מעניק את כל היסודות הנדרשים לאפיה וליצירת מאפים מקצועיים. היכרות עם טכניקות קונדיטוריה קלאסיות וחדשות, תוך שימת דגש על מבנה חומרי הגלם השונים, וחשיפה למושגים ולטכניקות. הקורס משלב ידע תאורטי ומעשי עם מיטב הטכניקות והמתכונים המתקדמים בתחום.
מקום הלימודים
ירושלים
.
מתכונת הקורס
12 מפגשים בני 4 שעות כל אחד.
קהל יעד
נשים, הקורס מתאים לציבור הדתי והחרדי.
הסמכה
תעודה מקצועית מטעם בית הספר תינתן בסיום הקורס.
נושאי הלימוד
- בצק פריך - עוגיות מסוגים שונים, עוגות פאי, טארטים וקישים
- בצק רבוך - פחזניות , אקלרים, פרופיטרולים ועוד
- בצק עלים , פילו ושטרודל
- שמרים - כללים בסיסיים, בצק בסיסי ללחם וללחמניות, פיצות , פוקאצ'ות
- בצק שמרים לעוגות קראנץ וקרואסון
- מרנג: צרפתי , שוויצר ואיטלקי, הקצפה נכונה, זילוף ואפיה
- עוגות מוס וקרם, עוגות מרנג עשירות, בנייה, קרמים, ציפויים וקישוטים
- פרלינים, טרפלס קינוחים ועוגות עם שוקולד
.
- קינוחים קלאסיים וקינוחי כוסות
- עוגות גבינה
- פטיפורים- הכנת מנות קטנות ומקושטות
- שיטות עבודה לכמויות