התוכנית הקולינרית המקצועית של
Urban Culinary School
יוצרת את השפים של המחר. מסלול הלימודים לוקח את הסטודנטים בצעדים בטוחים החל ממיומנויות סכין בסיסיות עד למקום מקצועי וגבוה אשר הופך אותם לאומנים קולינרים. במסגרת התוכנית ובנוסף ללימודי קולינריה והבישול, יוכשרו הסטודנטים בכל נושא התברואה במטבח ובתום מבחני גמר יקבלו הסמכה כנאמני תברואה של משרד הבריאות, דבר אשר יסייע להם בשוק התעסוקה.
הלימודים כוללים את כל חומרי הגלם והציוד הנדרשים על מנת ליצור מנות מושלמות במהלך השיעורים, והמרצים הינם שפים בעלי שם ונסיון רב. בשיעורים עצמם לא תראו איך מכינים אוכל אלא תכינו אוכל בעצמכם וכך תצברו מיומנויות כאשר בסוף הלימודים תוכלו לעבור התמחות מעשית בהנחיתו של שף
.
מטרת הלימודים הינה להפוך אתכם לשפים אומנים ולהוציא לשוק טבחים ושפים-תברואנים בעלי יכולות ורמה מהגבוהות ביותר ולאפשר להם להשתלב בעזרת ידיעותיהם ומיומנותם בצורה קלה
.
בתום הלימודים יפתחו בפני המסיימים אפשרויות תעסוקה רבות במסעדנות, מלונאות וחברות קייטרינג.
מקום הלימודים
חיפה
.
מתכונת הקורס
42
מפגשים, 252 ש"ל ובנוסף 130 שעות התמחות מעשית.
קהל יעד
המעוניינים לבנות קריירה בתחום הקולינריה, כל מי ששואף להיות שף אומן וחובבי בישול באשר הם המעוניינים להתמקצע בתחום.
תנאי קבלה
10 שנות לימוד וראיון קבלה.
הסמכה
תעודת סיום קורס אומנות הקולינריה המקצועית מטעם מכללת
UCS
בחסות האיגוד הישראלי לשפים וקולינריה
ICCA
.
תעודת נאמן תברואה המותנית במעבר בהצלחה של מבחני משרד בריאות
.
נושאי לימוד
- שיטות בסיסיות
- חיתוך
- היכרות עם מלאי וציוד
- מבוא לחומרי גלם ומוצרים
- הכנות מוקדמות
- ארגון והיגיינה במטבח
- יצור
- יצירת מנות מחומרי גלם שונים
- מטבחי עמים
- בצקים
- קינוחים
- הרכב תפריטים לארוחות שונות ומגוונות
- תברואה
- רכש
- אחסון מזון