ניקור היא פרוצדורה המאפשרת לאכול גם את חלקה האחורי של הפרה אשר נחשב לטעים יותר. ללא ניקור, חלקה האחורי של הפרה אינו כשר ולכן מיועד לשימושם של לא יהודים. במשך שנים כמעט ולא בוצע ניקור, אך הביקוש לבשר איכותי בקרב הציבור היהודי גדל ולכן נוצר ביקוש גם לבעלי מקצוע בתחום הניקור. קורס זה מעניק ידע עיוני ומעשי בשיטת הניקור הירושלמי של הרה"ג שלמה מחפוד שליט"א, ראש בד"ץ יורה דעה.
המכללה קיבלה את המלצתם של חבר מועצת חכמי התורה הר"הג שמעון בעדני, הרב אהרון בוטבול שליט"א,
ראש בית ההוראה 'יביע אומר',
והרב שמעון אליטוב,
חבר מועצת הרבנות הראשית
ועוד.
מקום הלימודים
אשקלון, נתיבות, נתניה, צפת.
קהל יעד
המעוניינים לעסוק בניקור.
תנאי קבלה
שומרי תורה ומצוות.
הסמכה
תעודה המסמיכה לעסוק בניקור מטעם מכון כתר ההלכה.
נושאי הלימוד
- ניקור ירושלמי
- לימוד הלכתי ומעשי
- ליווי בשטח במהלך הקורס ולאחריו