השחיטה היהודית עברה במסורת ישראל מדור לדור ומהווה חלק בלתי נפרד מדיני הכשרות בהם מחויב כל יהודי. במהלך קורס שחיטת העופות והבהמות מועבר על פי כל השיטות, ולא לפי מנהג כזה או אחר. קורס השחיטה מעניק ידע מעמיק הן בפן ההלכתי והן בפן המעשי, במהלך הקורס ייצאו התלמידים לבתי מטבחיים, להכשרתם המעשית ולסטאז’
.
בסיום הקורס, ולאחר הצלחת התלמיד במבחן העיוני והמעשי, יקבל התלמיד כתב הסמכה מהרב המלמד, וכפי הנהוג במסורת ישראל, מחתים התלמיד גם את המרא דאתרא המקומי שלו
.
מקום הלימודים
ירושלים, בני ברק.
מתכונת הקורס
ארבעה חודשים אחת לשבוע, שעתיים וחצי כל מפגש, 35-40 שעות לימוד.
קהל היעד
שומרי תורה ומצוות המעוניינים במקצוע מכניס המהווה גם מצווה.
הסמכה
תעודה המוכרת על ידי הרבנות הראשית.
נושאי הלימוד
- הכרת מבנה הסכין
- פגימות הסכין
- ברכת השחיטה
- מקום השחיטה
- שיעור השחיטה בכמותה
- שחיטת הורידים
- דיני שהייה
- דיני דרסה וחלדה
- דיני הגרמה ועיקור סימן
- דיני בדיקה לאחר השחיטה
- דיני כסוי הדם
- מבנה הריאה
- דיני הריאה
- דיני הטחול
- דיני הכליות
- דיני בני מעיים
- דיני רגלי הבהמה