הכשרה במקצועות המגע, לרבות עיסוי רפואי משולב, רפלקסולוגיה ודיקור סיני, לצד ייעוץ דיאטטי, תזונתי, ושיווק תוספי תזונה. מכלול זה מאפשר עשייה מקצועית יציבה יחד עם גמישות תעסוקתית. במהלך השנה הראשונה נרכש ידע בבניית תפריטים לאנשים בריאים ולספורטאים, כהכשרה לייעוץ לאורח חיים בריא. השנה השנייה מוקדשת להתמחות בבניית תפריטים לפתרון עודף או תת משקל, סכרת, אלרגיות למזונות והפרעות אכילה. יישום הייעוץ ושינוי הרגלים ואורח חיים הוא תהליך מאתגר ורצוף קשיים; לשם כך נלמדים כלים נוספים מתחומי האימון והפסיכולוגיה החיובית, קבלת החלטות, ואמצעים ליצירת קשר אפקטיבי בין המטפל למטופל, הנחיית קבוצות, התערבות משפחתית וליווי תהליכים. היסוד הייחודי בתכנית זו הוא רכישת כלים להצלחה ליועץ וללקוח כאחד; ליישום תכנית התזונה יתלווה תהליך אימון, הצבת מטרות ריאליות והטמעת ההרגלים החדשים על פי מאפייניו הייחודיים ומרחב החיים של כל לקוח.
מקום הלימודיםחיפה
מתכונת הקורס590 ש"ל כולל סטאז' מודרך ועבודת גמר, מסלול ערב דו שנתי בימי שלישי. מנהל התכנית: דר' אבינעם פורת (ND,PH.D) - ראש המגמה לנטורופתיה במכללה
קהל היעדשוחרי בריאות, ספורטאים, פורשי מערכת הבריאות, מטפלים סיעודיים, אחיות ואחים רפואיים, מורים לחינוך גופני, אקדמאים, המעוניינים בהסבת קריירה או במקצוע נוסף
תנאי קבלה12 שנות לימוד, עדיפות לבעלי תואר ראשון, ראיון ועדת קבלה
הסמכהתעודת יועצי אורח חיים בריא (בשנה א'), תעודת יועצי לתוספי מזון ויועצים דיאטטיים מטעם מכללת תילתן לרפואה משלימה
נושאי הלימוד- סדנאות בישול
- תפיסות ריפוי, אבות המזון וסגולותיהם
- תהליכים ביולוגיים בתאי הגוף
- נוטרייאנטים – וויטמינים מינרלים, נוגדי-חמצון, אנזימים, סיבים תזונתיים
- השפעת חסרים תזונתיים על תפקודים גופניים
- קבוצות מזון - פירות, ירקות, אצות, חלבונים מן החי ומן הצומח, אגוזים וזרעים, שתיה ומשקאות
- מחלות של חסר בוויטמינים ומינרלים
- הקשר בין מזון לבניית רקמות ואיברים בגוף, בניית שלד, שרירים ויכולות מנטאליות
- תהליכי עיכול וספיגה
- מזון מזיק לבריאות – סוכרים, ממתקים, חטיפים
- אנזימים וגליקו-נוטרייאנטים, חומצות שומן, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, חומצות אמינו
- בדיקות דם ומעבדה
- תפריט: איסוף מידע, התאמה לנשים, גברים, ספורטאים, הריון, לידה, ינקות, התבגרות, בגרות וזיקנה
- תפיסות ושיטות תזונה ודיאטה
- סדנאות בישול
- פתולוגיות תזונתיות
- ניקוי רעלים
- אנטומיה ופיזיולוגיה
- תפריטים לטיפול בסוכרת, השמנת יתר, תת-תזונה, רגישות למזונות