הדרישה הגוברת ליועצי מזון בריא נובעת מההכרה כי אוכל איננו רק מרכיב חיוני לקיום פיזי, אלא גם משרת צרכים נוספים - רגשיים וחברתיים. הכנת המזון היא הזדמנות למימוש וביטוי אישי ויצירתי של כישורים המקרבים אנשים, ואפילו כמרחב טיפולי. המודעות הגבוהה והמחקרים מעידים על תרומת התזונה לאיכות חיים, לבריאות, למניעת מחלות ולטיפול בהן, ותורמת לרצון לקבל ידע, הכוונה וליווי לניהול אורח חיים נכון, בניית תפריטים נכונים ובישול בריא. תכנית שנתית זו מציידת את בוגריה ביכולת ייעוץ בניית תפריטים וקצובות יומיות לאנשים בריאים, לספורטאים ועל פי שלבי החיים והתפקוד הגופני. באמצעות סדנאות בישול מגוונות נלמדת הכנת מזון תוך שמירה על ערכים בריאותיים ונרכש ניסיון בהכוונה ליישום ההמלצות התזונתיות. ייעוץ לאורח חיים בריא הוא מקצוע מספק, מבוקש במשק ומתגמל כלכלית, אשר יכול גם לפתוח דרך להתפתחות בתחום הנטורופתיה, ולשמש אף כמקצוע משני לצד עיסוק מרכזי או לאחר פרישה.
מקום הלימודיםחיפה
מתכונת הקורס232 ש"ל, 32 מפגשים כולל סטאז' מודרך, קליניקה ועבודת גמר, מסלול ערב חד שנתי בימי שלישי. מנהל התכנית: דר' אבינעם פורת (ND,PH.D) - ראש המגמה לנטורופתיה במכללה
קהל היעדשוחרי בריאות, ספורטאים, פורשי מערכת הבריאות, אחיות ואחים רפואיים, מורים לחינוך גופני, אקדמאים, המעוניינים בהסבת קריירה או במקצוע נוסף
תנאי קבלה12 שנות לימוד, עדיפות לבעלי תואר ראשון, ראיון ועדת קבלה
הסמכהתעודת יועץ לאורח חיים בריא
נושאי הלימוד- תפיסות ריפוי, אבות המזון וסגולותיהם
- נוטרייאנטים – וויטמינים מינרלים, נוגדי-חמצון, אנזימים, סיבים תזונתיים
- קבוצות מזון - פירות, ירקות, אצות, חלבונים מן החי ומן הצומח, אגוזים וזרעים, שתיה ומשקאות
- הקשר בין מזון לבניית רקמות ואיברים בגוף, בניית שלד, שרירים ויכולות מנטאליות
- תהליכי עיכול וספיגה תקינים ולקויים
- מזון מזיק לבריאות – סוכרים, ממתקים, חטיפים
- תפריט: איסוף מידע, התאמה לנשים, גברים, ספורטאים, הריון, לידה, ינקות, התבגרות, בגרות וזיקנה
- סדנאות בישול
- אנטומיה ופיזיולוגיה