משגיח כשרות מפקח על הנעשה במטבחים מתועשים של בתי מלון, מסעדות, מפעלים, אולמות ותעשיית המזון. עליו לוודא כי תרומות ומעשרות בוצעו כדת וכדין, הפרשת חלה, טבילת כלים חדשים, הגעלת כלים לכלים שנטרפו או לקראת פסח, ליבון כלים, בישול גוי ועוד נושאים רבים הסובבים כל אדם יהודי באשר הוא. כאשר אושרו על ידו אמות המידה ההלכתיות ניתנת תעודת כשרות. עבודתו אינה פיזית אלא שמירה על ערנות מתמדת החל בתעודות המשלוח של סחורות. ההכשרה זו מתקיימת על פי הנחיית הרבנות הראשית, ובמטרה להפוך את המשגיח לסוג של מורה הוראה, שיוכל לתת ביטחון לבעל העסק שהוא יודע מה הוא עושה, וניתן לסמוך עליו בעצימת עיניים. משגיח מקצועי צריך לדעת את כל השיטות והמחלוקות בין אשכנזים וספרדים כגון הבדלים בשחיטות בהמות ועופות, בישולי גויים, ופת גוי, לצד שפע הלכות נוספות שנלמדות כולן במהלך ההכשרה.
מקום הלימודיםבני ברק
מתכונת הקורסמסלול ערב בשעות 19:00-22:00 במשך 3 חודשים
קהל היעדמסלול מיוחד לבעלי תשובה
תנאי קבלהמעל גיל 18, דתי או חרדי השומר תורה ומצוות, הקובע עיתים לתורה
הסמכהתעודה מטעם הרבנות. כל מוסרי השיעורים ואנשי הסגל מאושרים ע"י ועדת פיקוח רבני וממשלתית
נושאי הלימוד- מבוא למקצוע
- הכשרת בשר
- חרקים במזון
- טבילת והגעלת כלים
- תרומות ומעשרות
- ערלה
- הפרשת חלה
- איסור חדש
- דיני בשר וחלב
- דגים
- תערובות
- בישול גויים
- יין גוי
- סקירת מוצרים
- פסח
- חומרי גלם
- הלכות שמיטה
- אתיקה מיקצועית
- השגחה במקומות ציבוריים
- משקאות חריפים
- כשרות רגילה ומהדרין
- שבת וחול המועד
- טכנולוגיה של המזון ובעיות במוצרי המזון בעידן המודרני
- הכרת סימני הכשרות