תכנית הכשרה עדכנית ומהנה למגוון עיסוקים בתחומי הקולינריה, מקנה כלים ומיומנויות תוך התנסות מעשית בטכניקות וטכנולוגיות מתקדמות בתחום. הקורס משלב לימודים עיוניים ומעשיים וכן התנסות תעסוקתית במיטב המוסדות הקולינאריים בשוק. בסיום הקורס זכאים הסטודנטים לתעודת גמר מקצועית מטעם המכללה, ובחסות התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל, המוכרת לצרכי עבודה בארץ וברוב מוסדות הקולינאריה בעולם. אלפים מבוגרינו נקלטו בהצלחה במסעדות, חברות קייטרינג, בתי הארחה ובתי מלון ברחבי הארץ והעולם.
מקום הלימודים
ראשון לציון, תל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע
מתכונת הקורס
שמונה חודשים – אחת לשבוע. בנוסף, במהלך הקורס משובץ הסטודנט להתנסות מעשית (סטאז') במטבחי מלונות, ומסעדות. לנרשמים יוענקו תיק סטודנט, ספרות מקצועית, מקטורן שף, סינר, מגבת, בנדנה, וערכת כלים מקצועית של חברתArcos
במתנה
קהל היעד
כל מי שעוסק בתחום, מעוניין לעבור הכשרה ולקבל תעודה מקצועית, כל המעוניין בהסבה מקצועית לתחום יצירתי, מעניין ומבוקש, חובבים המעוניינים להעמיק ולשפר את כישוריהם.
תנאי קבלה
ידיעת השפה העברית, ראיון קבלה. עדיפות לבעלי 12 שנות לימוד ומעלה.
הסמכה
הסמכת "קונדיטוריה מקצועית" בחסות התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל
נושאי הלימוד
- מבוא למקצוע המגדנאות- שיטות וטכנולוגיות באפייה- תורת חומרי הגלם- מושגים מקצועיים- תברואת מטבחים
- בטיחות וגהות במטבח- הכרת הציוד המקצועי- סוגי קמח ותחליפים
- עיצוב מנות ופרזנטציה- עיצוב וקישוט עוגות-Boulangerie
- קינוחים ומנות אחרונות: קינוחי ויטרינה ובוטיק (קלסיים ומודרניים)-Finger Food
- מאפי בוקר מתוקים ומלוחים.
- פילו, פילאס ושטרודל
- בצק רבוך
- שוקולד ופרלינים
- עוגיות ועוגות בחושות
- בצקים פריכים
- מסות שומנויות ומוקצפות
- בצקי עלים
-Pastry Danish
- בצקי שמרים
- עוגות גבינה
- עוגות ראווה
- שיטות זילוף
- מרנג
- קרמל ועיטורי סוכר
- קרמים ומוסים
- ממתקים
- טכניקות בטמפרור שוקולד
- הכנת פרלינים וטראפלס
- הכנת חטיפי שוקולד
- עיטורי שוקולד
- יזמות וניהול עסקי
- עיצוב מנות ופרזנטציה
- יסודות התמחור