תזונה טבעית היא תחום מדעי משולב בגישה טבעית-הוליסטית, ועוסק בקשרים שבין הרגלי אכילה למצב חולי ובריאות. תזונה לקויה המורכבת מעודף מאכל מסוים או חוסר באחר עלולה לגרום לתחלואים רבים. למשל אדם הנמצא בעודף משקל ועושה דיאטה לעיתים מוותר על מזונות רבים, חיוניים וחשובים לגוף, אכילה עודפת של בשר ושומן מן החי עלולה להעלות את רמת השומנים בדם ורמת הכולסטרול, ולהוביל למחלות כמו טרשת נפוצה ואף למוות. אכילת ירקות שורש כגון בצל, שום וכרישה מכילים קרוטנואידים חיוניים לגוף, בתוכם יש נוגדי חמצון המסייעים בשמירה על המערכת החיסונית ומונעים מחלות שונות כגון סרטן. תזונה נכונה היא הבסיס לחיים בריאים. במסלול זה נלמד את יסודות התזונה בראי הרפואה המערבית, ונתמקד בהתאמת תזונה למצבים בריאותיים שונים. נלמד על מזונות שהם צמחי מרפא, וכיצד לשלב את הידע הזה בחיי היום יום.
מקום הלימודיםתל אביב
מתכונת הקורסשלוש שנות לימודים במערכת המותאמת לצרכי התלמיד, בשעות הבוקר והערב. המנחה- רונית נחום
קהל היעדמטפלים והקהל הרחב
תנאי קבלהפגישה עם יועצת לימודים
הסמכהתעודת סיום מטעם מכללת תילתן המוכרת ע"י איגוד הנטורופתים הישראלי ואיגוד הנטורופתים האירופאי
נושאי הלימוד-תוספי מזון, ויטמינים, דרכי הימנעות וטיפול במחלות שונות, ידע כללי אודות גוף האדם, התנסות קלינית, ניתוח מקרים וטיפול בהם. כמו כן במסגרת קורס תזונאים נלמדים ההקשרים שבין הרגש, המצב הנפשי והרגלי האכילה
- מערכת העיכול ואבות המזון
- תזונה במעגל החיים (היריון, תינוקות, ילדים, נוער, מבוגרים, גיל המעבר, גיל הזהב)
- טיפול תזונתי כסיוע במחלות לב וכלי דם, סוכרת, יתר לחץ דם, המערכת החיסונית ועוד.
- תהליכי השמנה והרזיה- יסודות הרפואה הסינית: יין-ייאנג, חמשת האלמנטים, איברים, מרדיאנים
- לימודי תזונה טיפולית
- צמחונות, טבעונות, תוספי מזון, מזון אורגני
- מזונות שהם צמחי מרפא
- הכרת תכונות המרפא הייחודיות של מזונות שונים
- הכנת תכשירים ביתיים