בהתחשב בכך שכמעט ואין במדינת ישראל אדם שלא השתתף באיזשהו סוג של קורס עזרה ראשונה, הרי שמסלול שלם המתמקד בסיוע רפואי זה הוא לעתים מובן מאליו. לימודים אלו מעניקים למשתתפים בהם ידע והבנה ברמות השונות, תוך שהם לומדים את החומר הן ברמה העיונית והן ברמה המעשית.
קיימים תחומי לימוד רבים המחייבים את המשתתפים בהם לקחת קורס כחלק מתוכנית הלימודים והדרישות לתעודה, כגון קורס משיטים, קורסים העוסקים בהדרכת ספורט, קורס מדריכי טיולים ועוד. קורסים אלו דורשים ידע ברמה בסיסית. במקביל אליהם, לא מעט אנשים מבקשים לפתח קריירה בתחום הרפואי ונמשכים ללימודים אלו מתוך רצון להתפתח ולצמוח. הקורסים נלמדים ברמות שונות ובפרקי זמן משתנים. קורס החייאה, לדוגמה, אורך ברוב המקרים בין ארבע לשש שעות, קורס בסיסי אחד לוקח כעשרים שעות לימוד, אחר ומעמיק יותר כארבעים וארבע שעות לימוד. קורס חובשים אורך בסביבות שמונים שעות, קורס נהגי אמבולנס כחודש לימוד וכן הלאה. המתקדם ביותר הוא קורס פרמדיקים והוא דורש התחייבות של כשנה וחצי של לימודים אינטנסיביים ומתוך כך גם מיועד בעיקר לאנשים שרוצים להפוך את התשוקה לסייע לזולת למקצוע.
בין הנושאים הנלמדים במסגרת קורסים אלו ניתן למצוא אנטומיה, פיזיולוגיה, החייאת מבוגרים, החייאת ילדים ותינוקות, טיפול במצבי חירום כגון תאונות דרכים, התקפי לב, אירוע מוחי, שברים, כוויות, טיפול באירוע רב נפגעים, קבלת לידה, טביעה, חנק, נשיכות בעלי חיים ונושאים רבים אחרים. בקורסים המתקדמים יותר לומדים המשתתפים גם על מתן טיפול תרופתי ומכירים שמות של תרופות ואת המחלות שעליהן הן מעידות. חשוב לציין שלא כל המוסדות מוכרים על ידי הרשויות הדורשות השתתפות בקורס זה, ולכן טרם ההרשמה יש לברר נקודה זו באופן ספציפי.
בשל הביקוש הרב ללימודים אלו ניתן למצוא קורסים בכל רחבי הארץ, כאשר במקרים רבים ניתן לבקש מהחברה שמעבירה את הקורס להגיע לבית הלקוח או למקום ההדרכה שהוא מבקש. קיימים מסלולי לימוד בתל אביב, קורס עזרה ראשונה בירושלים, לימודי עזרה ראשונה בחיפה ועוד.