מוזיקה הייתה מאז ומתמיד חלק בלתי נפרד מההתפתחות האנושית והתרבותית. אנשים יצרו אותה, תקשרו באמצעותה, התפתחו איתה. די במבט חטוף בלוח המשדרים של הטלוויזיה המודרנית כדי להבין כמה אנשים מתעסקים במוזיקה ורוצים לנתב את חייהם לקריירה מוזיקלית, בין ומדובר בשירה, בנגינה, בהפקה או בשילוב של כולם יחד.
לימודי תואר ראשון במוסיקה עוסקים בעיון מעמיק של הדיאלוג התרבותי המתבצע באמצעותה ובדרכים שבהם ניתן ליצור ולבנות יצירות. סטודנטים לתואר ראשון במוסיקה לומדים על ההיסטוריה של האמנות כחלק מלימודי היסוד, מתוך התפיסה שרק על ידי הבנת העבר ניתן ליצור עולם חדש ומתקדם, ורק על ידי הנחת היסודות אפשר לבנות בניין שלם. בוגרי התואר שסיימו את חובותיהם כנדרש זכאים לתואר .
B.Mus.
מסלולי לימודקיימים לא מעט מסלולי לימוד במוסיקה, כאשר רובם המכריע אינו מקנה ללומדים תואר אקדמי, אלא הרבה מאוד ידע וכישורים מעשיים. בין תחומי לימוד אלו אפשר למצוא קורס הפקה, קורס
DJ, קורסי תוכנות ליצירת מוזיקה ביתית, מסלולים מקיפים ללימודי תיאוריה ועוד.
עם זאת, לא מעט מוסדות אקדמיים מציעים מסלולי לימוד המכשירים יוצרים בעלי לא רק כישורים מעשיים, אלא גם תואר אקדמי לכל דבר. בין מסלולים אלו ניתן למצוא תואר ראשון רב תחומי, תואר ראשון בקולנוע במסלול עיצוב פס קול ומסלולים נוספים. בנוסף, ניתן למצוא התמחויות בחירה, כגון מסלול לפסנתר צ'לו ועוגב, מסלול לכלי תזמורת, מוזיקולוגיה, זמרה ואופרה.
הלימודים לתואר כוללים קורסים רבים, מעשיים ותיאורטיים, ומעניקים את מעטפת הבסיס ולצדה את לב העשייה. בין הקורסים הבסיסיים ניתן למצוא לימודי תווים, פיתוח שמיעה, תולדות המוזיקה, מוזיקה בת זממנו, סדנאות יוצרים, מתודיקה בהוראה, תורת הצליל, תיאוריה ואלתור.
הקורסים המתקדמים יותר כוללים לימודי התמחות. לדוגמה: סדנאות כלי נשיפה, פיתוח קול, ניצוח מקהלה, ליווי ווקאלי, הפקה, מוזיקה קאמרית וניתוח מוזיקאלי.
זמן לימודיםמשך הלימודים המקובל להשלמת תואר ראשון במוסיקה הוא שלוש שנים, בהתאם לתוכנית הלימודים ולהתמחות המבוקשת. עם זאת, תואר שכולל גם תעודת הוראה עלול לארוך 4 שנים, בשל הצורך בשנת לימודים להשלמת תעודת הוראה.
תנאי קבלהמעבר לתנאי הקבלה האקדמיים הכוללים תעודת בגרות וציון פסיכומטרי מותאם, מועמדים חייבים לעבור גם ועדת קבלה ובחינות בהתאם לתחום ההתמחות המבוקש. בחינות אלו כוללות נגינה, שירה, כתיבה, הוכחת ידע בסיסי ועמידה בתנאים נוספים בהתאם למוסד האקדמי שבו הם שואפים ללמוד.
קריירהבוגרים שסיימו את לימודיהם בהצלחה ומעוניינים לפתח קריירה בתחום, יכולים לעשות זאת באמצעות הצטרפות לתזמורת או למקהלה קיימת, הקמת הרכבים מוזיקליים חדשים, הוראת מוזיקה במסגרות פרטיות או בית ספריות, הפקה מוזיקלית, הלחנה ותפקידים דומים.
עם תום לימודי תואר ראשון במוזיקה יכולים הבוגרים להמשיך ללימודי תואר שני בתחום ולרכוש כלים מקצועיים נוספים. כמו כן, התואר ראשון מהווה בסיס איתן להמשך לימודי תעודה בתחומים רבים ומגוונים, ביניהם: הפקה, תרפיה באמצעות מוזיקה, הפקת פסי קול, עריכת סאונד ועוד.