אפייה היא מיומנות מורכבת במיוחד בתחום הקולינריה; גם במטבח הצרפתי נבדלת התחום מהבישול הכללי והקונדיטוריה, ולהבדיל משף, נקרא בעל המקצוע "פטיסרי שף", מושג המעיד בשמו על העיסוק בבצקים אשר מאפיין מלאכה זו בדרך כלל. האפייה מתאפיינת בנוסחתיות ודיוק לעומת הכנת מזונות בדרכים אחרות. בהכנה של מרק למשל, ניתן לשפר ולמקד את הטעמים לאורך ההכנה; להוסיף מרכיבים, לשנות טעמים באמצעות תבלינים ועוד. לעומת זאת, אם בצק של עוגה לא הוכן כהלכה, בין אם בנוסחה שגוייה ובין אם בטעמים לא מדוייקים, הרי שתהליך האפייה ייכשל, הבצק לא יעלה כהלכה, ואת התוצר הכושל לא יהיה ניתן לשקם. אולי יהיה ניתן לנסות להציל את המצב עם קרם, מילוי או ציפוי נוסף, אבל בדרך כלל בלתי אפשרי לכסות ולתקן כשלון. כתוצאה מכך, גם מי שבקיאים ומיומנים במטבח נזהרים ונרתעים לא פעם מאפייה.

אלא שלחם, עוגות, בורקסים, קישים, פיצה, עוגיות ושאר דברי מתיקה אפויים הם יסודות ומזונות אהובים במיוחד, ואף סועד לא יתפשר עליהם. מאפה טוב נדרש להיות קל ואוורירי, ולשם כך יש לאפות את כל הבצק מבפנים ומבחוץ, תוצאה שאינה קלה להשגה, וחום גבוה מדי עלול כמובן לשרוף את המאפים. לכן יש לדעת את הכמויות והיחסים המדוייקים בין המוצקים לנוזלים ובין הטמפרטורה הנדרשת לבין זמן האפייה. בקורס נרכש ידע רב לגבי תכונות חומרי הגלם, סגולותיהם הכימיות ותגובותיהם לחומרים שונים בטמפרטורות משתנות. חובה להכיר את הסוגים השונים של קמחים ושמרים, את הטכניקות לרידוד בצק פריך, עבודה עם מכונת לחם, מאפים מלוחים ומתוקים, נוסחאות ומתכונים מנצחים להכנה של בצק עלים ופחזניות.

קורס אפייה למי זה מתאים
קורס אפייה הינו קורס המתאים לכולם אך מסתבר שלאנשים שיכולת הסדר והארגון שלהם גבוהה יצליחו בו יותר, מכיוון שחלק גדול מההצלחה בתחום האפייה הוא שימוש במידות מדוייקות, בטכניקה מוקפדת ובשמירה על ניקיון הכלים, כדי שלא לגרום לערבוב בין חומרים שהתגובה הכימית ביניהם עלולה לפגוע במאפה. גם אנשים שיש להם זיקה לעיצוב ואסתטיקה ימצאו דרור לרעיונותיהם ביצירת צורות הגשה חדשות. בעצם הקורס מתאים לכל מי שמעונין להפוך תחביב מאתגר למקצוע. הלימודים מיועדים גם לטבחים המעוניינים להיות מקצועיים יותר בתחום האפייה והקינוחים.

למה כדאי
התחרות בתחום גדולה במיוחד ויש ביקוש גבוה לידיים עובדות. לאחר ההסמכה, באם תהיו מעוניינים, תוכלו להשתלב ולעבוד בתחום המסעדות, מלונאות ובקונדיטוריות. תנאי הקבלה הנדרשים למועמדים שמעוניינים להשתלב בקורס הם ידע בשפות עברית ואנגלית ולעיתים גם ועדת  קבלה שמורכבת מהמנהלים של הקורס והמורים. היזמים שביננו יוכלו בסיום ההכשרה לפתוח עסק עצמאי ולמכור בצורה פרטית מוצרים ייחודיים ולרכוש לעצמם קליינטורה אוהדת. קורס אפייה ניתן ללמוד במכללות ובתי מלון המיועדים ללימודים אלה או בבתי הספר לבישול ברחבי הארץ הפזורים בערים המרכזיות כמו תל אביב, חיפה או הרצליה.

קרא עוד על קורס אפייה בתל אביב והמרכז

נמצאו 6 קורסים

קונדיטוריה


אורט דן גורמה
קורס מעשי אשר יעניק לכם ידע ונסיון ביסודות הפטיסרי הצרפתי. הלימודים כוללים טכניקות עבודה מתקדמות, בהדרכת נבחרת שף-קונדיטורים מקצועית מהמובילות בישראל. המסלול כולל לימודי קונדיטוריה, אפייה וקינוחים עם עמדת עבודה אישית לכל
קורסים בתל אביב והמרכז

קונדיטוריה מהדרין


אורט דן גורמה
קורס קונדיטוריה מקצועי ומקיף המוכר על ידי איגוד השפים  WACS. זהו מסלול מקיף, יסודי אשר כולל את כל תחומי הקונדיטוריה, האפייה והקינוחים, מבוסס על הפטיסרי הצרפתי הקלאסי, בשילוב טכניקות עבודה
קורסים בתל אביב והמרכז

אפיה לחובבים


רימונים
אם שוב העוגה לא הצליחה, ואין לכם מושג איך לקשט אותה נכון, בואו והצטרפו לסדנת שיעורי אפייה, במהלכה כל משתתף מרדד, לש, מקציף ואופה בעצמו, תרגול מעשי והדגמות של השף
טבריה

שף פטיסיירי


הקמפוס הקולינרי
מסלול אשר יהפוך אתכם לאנשי מקצועי בתחום הקונדיטוריה והמאפים המעוצבים. הקורס כולל את כל יסודות הקונדיטוריה הפטיסרי והאפייה כולל קונדיטוריה קלאסית וקונדיטוריית בוטיק, והוא משלב עבודה מעשית, כך שכל התלמידים
ירושלים

אפיית לחם מקצועית - סוד אפיית הלחם


רימונים
אפיית לחם היא מלאכה קלה; אמנם רבים נרתעים ממנה משום שלבי התהליך המתמשכים, אך העבודה אינה קשה כלל, ואין להשוות בינה לבין למוצר תעשייתי דומה. הריח האופף את המטבח והסיפוק
טבריה

קונדיטאות ומאפים


מכללת און ליין
הכשרה כקונדיטורים בעלי ידע מקצועי המאפשר להם להשתלב בשוק באופן עצמאי בחנויות ועסקי קונדיטוריה, לעבוד באופן עצמאי כעסקים זעירים, או להשתלב בעבודה בבתי מלון ובמקומות אירוח שונים. בסיום הקורס ייערך
נצרת
Personal Service

אנחנו נעשה את כל העבודה בשבילך

עדיין מתלבטים? לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות

שלח פניה

מאמרים

כיצד לבחור ולהירשם לקורסים בבישול

קורס בישול מקצועי הוא אחד הקורסים הכי פופולריים שיש. קורסים אלו המיועדים לאלה הרוצים ללמוד לבשל בצורה מקצועית. קיימים מספר

קורסים בקונדיטוריה: המתכון למקצוע טעים

התיאבון, החשק והפיתוי כולנו מכירים את ריחן הנהדר של עוגות חמות ופריכ ות, היוצאות ממש בזה הרגע מתנור האפייה החם והלוהט.

התמודדות עם קונפליקטים במטבח

מסתבר שבמטבח כמו במקום העבודה, לא חסרות סיבות לקונפליקטים. מה לעשות כשמגלים שנגמרו המשאבים? הזמן, הסוכר, כוח אדם. לבקש

יש טעם ללמוד בישול ואפייה

ההנאה שבישיבה בבית ובאכילה לא תמיד מסתיימת ומסתכמת בלעיסת המזון בלבד. בפעמים לא מעטות האכילה עצמה היא המפתח לפתיחת מנעולי

מתעניין בלימודים?
הדרך הקלה לאיתור קורס

לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות:

אני מסכים/ה לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות
חזרו אלי

מסננים בתחום קורס אפייה בתל אביב והמרכז