בקורס ניהול עסקי מזון נרכשים יסודות מקצועיים חיוניים בעולם המסעדנות כגון תרבות האוכל והיין, כיצד לשמור על תברואה ואיך לתפעל מטבח וחדר אוכל. לאחר הקורס יש לפנות למקומות עבודה בתחום המסעדנות מנקודה מקצועית גבוהה יותר, וכמובן ליזום עסק עצמאי פרטי חדש. לימודי מסלול זה יסייעו רבות בתחומי הידע הדרושים למטרה זו. בין הנושאים הטיפוסיים בהם עוסקים אותם מסלולים ניתן לציין ניהול צוות משאבי אנוש ושרשרת אספקה, שיווק, משא ומתן, תמחור ותפעול של חדרי אוכל ומטבחים, תזונה נכונה, חוקים והיתרים, טריות ותברואה, תרבות האוכל בארץ ובעולם ועוד שפע נושאים מגוונים הקשורים לתחום הקולינריה והמסעדנות.
ניהול עסקי מזון
מי קהל היעד לקורס
הלימודים מתאימים במיוחד לאלו העושים צעדים ראשונים בתחומי האירוח, הקולינריה והמסעדנות, כמו יזמים המעוניינים להקים ולנהל עסק בענף, זכיינים חדשים ברשתות ואלה המעוניינים לפתוח בתי קפה, ברים וקונדיטוריות. הקורס הזה מתאים גם לבעלי עסקים פעילים. בקורס יילמדו גם איתור מקומות לפתיחת העסק, מאפייני צריכה, כיצד לבנות תפריט מיוחד למסעדות, ופרמטרים כלכליים כמו שיטות לרווחיות, תמחור, עלויות ועוד. גם נהלים ושיטות נלמדים בקורס, טיפול במשאבי האנוש, הגדרת תפקידים, שיטות בקרה, מעקב איכויות, נהלים של פתיחת משמרת, ונהלים של פתיחת מטבח.

מה עוד נלמד במסלול
בקורס נלמדות הדרכים והצרכים החיוניים לשם השגת רישוי עסקי מזון והדרך לקבלת אישורים לעסק ודורשים הרשאות מצד גורמים כמו משרד הבריאות ומכבי האש, סוגי הציוד במטבח כמו שימוש ואחזקה תקינים, מערך הניקיון בעסק, תחזוקת מחסן ומלאים, כמו גם תכנון נכון של הציוד והסחורה. הקורס מקנה ליזמים את הידע הנדרש בתחומים של עלויות המזון והמשקאות, ניהול המטבח וצוות העובדים, ניהול מלאי, תמחור, מחשוב ובניית תפריטים שיימשכו סועדים.

היכן מתקיימים הלימודים
הלימודים מתקיימים בבתי הספר המתמחים בתפעול וניהול עסקי מזון או יזמות בערים הגדולות בארץ. הקורס מעניק כלים לשיפור סיכויי ההצלחה וההתמודדות עם קשיים בעסקי המזון. ידוע כי עסק כזה אינו קל לנהל היות ומדי יום נפתחים כחמישה בתי עסק כאלה בכל הארץ, ורק מעטים מתוכם ישרדו, התחרות היא קשה, לכן כדאי ללמוד את כל הטיפים והכללים, והכי חשוב - ניהול נכון.
קרא עוד על ניהול עסקי מזון

נמצאו 14 קורסים

יזמות להקמת בתי קפה וקונדיטוריה


YZM בית הספר ליזמות עסקית
בתי קפה וקונדיטוריות בארץ הם תחום פעילות תוסס, אך גם מורכב. קורס זה נועד להעניק ליזמים מגוון כלים רחב להקמת יזמות מצליחה בענף. המסלול פרקטי ויישומי, וכולל את ההיבטים התפעוליים
רמת גן

נאמני תברואה ובטיחות מזון


רימונים
קורס בפיקוח משרד הבריאות שמטרתו הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון, וההשלכות על בריאות ובטיחות האוכל ובריאות הסועדים והאורחים. הלימודים מקנים ידע חיוני למניעת הרעלות מזון ולגילוי מהיר של אוכל
טבריה

ניהול עסקי מסעדנות


Urban Culinary School
קורס ניהול עסקי מסעדנות של Urban Culinary School נועד להכשיר מנהלים בענפי המלונאות, הקייטרינג ומסעדנות. ניהול עסק בכלל ובתחום הקולינריה בפרט מחייב ידע והכשרה במגוון רחב של תחומים החל מידע
חיפה

נאמני תברואת מזון


המכללה - מכון התקנים הישראלי
קורס נאמני תברואת מזון בפיקוח משרד הבריאות מקנה ידע וכלים פרקטיים לניהול מערכות תברואה ובטיחות מזון כגון: מטבחים, קייטרינג, מפעלי מזון, מערכי הגשת מזון ורשתות מזון. הקורס כולל מבחן הסמכה
תל-אביב

ניהול מטבח מוסדי ומערכות הזנה


מכללת מישלב
מטבחים מוסדיים אינם דומים בדבר למטבחים הפרטיים שלנו בבית, ולכן על מנת לנהל באופן יעיל מטבח מסוג זה יש לרכוש את הכלים המתאימים לכך. קורס זה יעניק לכם ידע וכלים
תל-אביב

עובד בריאות הסביבה (תברואן)


מרכז השתלמויות רופין
על פי חוק רישוי עסקים מחויבות הרשויות המקומיות לאכוף תנאי תברואה נאותים על בתי העסק שבתחומן כגון: מסעדות, בתי קפה, מזנונים, מרכולים, מספרות, מכוני יופי ועוד. כחלק מפיקוח זה, על
מדרשת רופין - עמק חפר

נאמני תברואת מזון


אורלי בסביבה
מטבחים מוסדיים העוסקים בבישול כמות גדולה של מזון, מועדים לפורענות הרבה יותר מהמטבח הפרטי שלנו בבית. קורס זה יעניק לכם ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון וההשלכות שיש לכך על בטיחות
בנימינה-גבעת עדה

יזמות להקמת בר


YZM בית הספר ליזמות עסקית
תחום הברים והמשקאות בארץ הוא מאתגר ביותר, הן בגלל אופי הפעילות העסקית והן בשל ההשקעות הנדרשות בהקמת עסק. הברים פונה לאוכלוסיה בטווח גילאים מגוון, החל בנוער ועד לאוכלוסיה מבוגרת, תלוי
רמת גן

ניהול מזון, משקאות ומסעדות


רימונים
תוכנית התמחות במעמיקה ובהיבט מקצועי רחב במסעדנות, המשקאות ואומנות הבישול. מסלול זה מעניק ידע רחב בתחומים קולינאריים מגוונים מחד, תוך התמחות בעולם המסעדנות, ביקורת המזון והמשקאות, ניהול בארים, תורת היינות
טבריה

היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים


מכללת מישלב
הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון, והשלכותיה על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד כאחד, ידע לגילוי מהיר ומהמן של מזון מקולקל ומזוייף שיטות חדשות ודרכי פעולה ומניעה, והכשרה מקצועית בנושאי
תל-אביב

קורס קצבים


מכללת מישלב
בני אדם אוכלים בשר מקדמת דנא, והביקוש לקצבים הולך וגדל עם הגידול באוכלוסייה. קורס זה יכשיר אתכם לעבוד כקצבים מומחים, ויעניק לכם כלים וטכניקות בתחום זה, כך שתהפכו למומחים מקצועיים
תל-אביב

יום עיון לת"י 22000 ISO מערכות ניהול בטיחות מזון


המכללה - מכון התקנים הישראלי
ייצור מזון טומן בחובו סיכונים בריאותיים, ועל היצרן לעשות ככל יכולתו על מנת להפחיתם למינימום. מערכתISO 22000   מסייעת לארגונים העוסקים במזון להתמודד הסיכונים הקשורים לניהול מערכת בטיחות מזון.  יישומה של
תל-אביב

אומנות הקולינריה המקצועית


Urban Culinary School
התוכנית הקולינרית המקצועית של Urban Culinary School  יוצרת את השפים של המחר. מסלול הלימודים לוקח את הסטודנטים בצעדים בטוחים החל ממיומנויות סכין בסיסיות עד למקום מקצועי וגבוה אשר הופך אותם
חיפה

הכשרת ראשי צוות HACCP


המכללה - מכון התקנים הישראלי
עוד ועוד ארגונים בתחומי המזון והחקלאות נדרשים לקיים מערכת ניהול בטיחות מזון על פי עקרונות ה-HACCP. זוהי שיטה המבוססת על עבודת צוות מקצועית; ככל שהצוות מיומן יותר בה, כך גדל
תל-אביבפנים ארגוני אצל הלקוח
Personal Service

אנחנו נעשה את כל העבודה בשבילך

עדיין מתלבטים? לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות

שלח פניה

מאמרים

הנחיית קבוצות – להנחות את הלב

האדם הוא ייצור חברותי וכבר בתקופה הפרה-היסטורית, התקבצו בני האדם בקבוצות. לחיים בקבוצה היו יתרונות רבים, קל יותר להגן

ללמוד כדי להצליח: קורס יזמות עסקית

קורס יזמות עסקית הפך בשנים האחרונות לנפוץ יותר ויותר הן במסגרות המבקשות ללמד יזמות עסקית, הן במסגרות ממשלתיות ששואפות

מתעניין בלימודים?
הדרך הקלה לאיתור קורס

לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות:

אני מסכים/ה לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות
חזרו אלי

מסננים בתחום ניהול עסקי מזון