קורס ריקוד ומחול עוסק בהקניית פעולה שיש בה יסוד אינטואיטיבי רגשי, ויסוד שכלתני מקביל. מצד אחד יש בו מהלך מתוכנן כמו כוריאוגרפיה ואינטראקציה עם יתר קהל הרוקדים, אך אין ספק לגבי היסוד הטבעי שבריקוד; ניתן לראות פעולות ריקוד בטבע לשם חיזור או תקשורת בין בעלי חיים, אבל גם אצל בני אדם ניתן לזהות את הספונטניות והטבעיות שבדבר, ניתן לחזות בכך אצל פעוטות שרוקדים לעצמם, או אצל גברים "פרחי קיר" במועדון, אשר גמעו מספיק אלכוהול כדי להסיר את העכבות הפסיכולוגיות, עד שהם זולגים לרחבת הריקודים ממנה נמנעו כל עוד שליטתם העצמית היתה מלאה.
באותו מועדון רקדן זז באופן קצבי ותבניתי לצלילי המוזיקה במהלך מחול חיזור מודרני, שמטרתו להציג את יופיו, גמישותו ורוחו הטובה, אך הריקוד יכול לשמש למגוון של תכליות אחרות; מלבד ריקוד אמנותי מול קהל, יכול הוא להיות למטרת טקסים פולחניים מסורתיים, דתיים או חברתיים, כתראפיה, טקס חברתי, למטרות כושר או סתם בילוי. כמו בתחום המוזיקה המלווה אותו ברקע, בכל תרבות ובכל תקופה נוצרו סגנונות ריקוד בעלי זיקה למציאות החברתית והאמנותית בה נוצרו. זוהי אמנות עממית אשר כל אחד יכול לעסוק בה, היא אינה דורשת חומרי גלם, לא השכלה ולא מחייבת מיומנות (למרות שגם במרכיב זה אין לזלזל, בעיקר אם מדובר למשל בפרימה בלרינה בבולשוי).
טענה ידועה היא כי ריקוד מחובר לנפש האדם דרך הגוף שלו, ומאפשר לו לבטא רגשות שונים (תסכול, כעס, אושר, וכו') במודע ובאופן בלתי-מודע. ביסוס לטענה זו ניתן למצוא בכך שכל רקדן נוטה לפתח סגנון ריקוד שונה, התלוי גם במצב רוחו ובחברה בה הוא רוקד.
אפשרויות הלימודיםבין העמודים הבאים באתר תוכלו למצוא מגוון רחב של הכשרות אשר הריקוד והמחול הם החוט המקשר ביניהן. את אותם מסלולים אפשר לחלק לשני חלקים עיקריים: הראשון עוסק במחול וריקוד במובן הבסיסי והאומנותי של הדבר, ומאכלס קורסים המקנים מומחיות בהוראת המחול כגון מדריכי ג'אז, מחול מזרחי, ריקודים סלוניים או מדריכי ריקודי עם. חלקם השני של המסלולים הם למעשה קורס מדריכי אירובי העוסק במובן הספורטיבי של הריקוד, אשר משמש כאפיק לפעילות אירובית יעילה ומהנה, המפעילה באופן מחזורי קבוצות שרירים רבות, ומחזקת את סיבות הלב-ריאה בעצימות תת-מרבית ולזמן ממושך יחסית ורצוף. בכך הוא יעיל כמו כל קורס מדריכי ספורט שהוא.
המחול הוא ענף ייחודי בתחום התנועה; יש בו שילוב של אמנות וביטוי אישי עם פעילות גופנית ותקשורת חברתית. בהתחשב בחיבור בין שני עולמות אלו, הכשרת מדריכים חייבת לכלול התייחסות גם לצד הפיזי והטכני וגם לפן הרוחני-אמנותי שלו.
תכני הלימוד
הכשרת מדריכי ריקוד כוללת לימוד מעמיק של תכנים עיוניים הכוללים היסטוריה של המחול, מתודיקה, מוזיקה, העשרה בנושא של תזונה לרקדנים, אנטומיה, פיזיולוגיה ופסיכולוגיה, בניית מערכי שיעור, התאמת סגנונות שונים ללקוחות, ובניית כוריאוגרפיה. החלק המעשי כולל בדרך כלל חשיפה למגוון סגנונות ריקוד (גם כאשר מדובר במסלול לימודים להדרכה ספציפית), בניית מערך שיעור, תרגול מעשי של בניית כוריאוגרפיה, העלאת דרגות קושי, עבודה מעשית עם חברי הכיתה ותרגול סטאז' בסטודיו, ריקוד בזוגות, בקבוצה ותכנים רבים נוספים.
למי זה מתאים?
קהל היעד הם בדרך כלל רקדנים המבקשים להרחיב את התחביב או המקצוע שלהם לתחום עיסוק נוסף. ישנם קורסים הדורשים מבחן מעשי כחלק מתנאי הקבלה של הקורס ועל המועמדים לקורס ריקוד ומחול להוכיח היכרות עם עולם זה, כושר גופני טוב והבנה של המושגים הבסיסיים בתחום. קורסים אחרים יתאימו למדריכי כושר ואירובי, אשר יוכלו להרחיב את סל הפעילויות שבאמתחתם, וכמוהם גם מדריכים חינוכיים, אשר ימצאו בהכשרה כלי יעיל להפעלות מהנות.