עולם היין בכלל וייצורו בפרט הם מעוזם של אניני הטעם. הקורסים בתחום נחלקים פחות או יותר לשניים: טעימות יין וייצור יין. במסגרת הטעימות קיימות סדנאות יין רבות בשוק ולפניכם כאן באתר מוצג מבחר מנצח מביניהן. במהלך מפגשים אלו תוכלו ללמוד על תרבות היין וההיסטוריה דרך הכרת סוגי זני ענבים, טעימות לאורך תהליכי ההכנה ועד למוצר המוגמר, תוך השוואה והבנה של ההבדלים והטעמים. כך נרכשת מומחיות בתחום המאפשרת לצרוך יינות איכותיים יותר באופן מושכל יותר, ולדעת לעמוד על ההבדלים בינם לבין מוצרים נחותים מהם. עבור אלו שרוצים גם לייצר את היין בעצמם, לבחור וגם לגדל את זני הענבים בעצמם, נערכים מסלולים מקיפים וחווייתיים המלמדים על תהליך הייצור עצמו בשילוב התנסות מעשית.
לימוד ייצור יין
במסגרת הקורס לומדים את מהלך ההפקה המלא. מדובר בתהליך מורכב שדורש מומחיות וזמן, ויש לעשותו בקפידה כך שהוא יצליח, מי שמעוניין לעסוק בתחום צריך להיות בקיא בתחומים רבים אחרים כמו מציאת אדמה המתאימה לגידול גפנים. גידול נכון של גפנים, זנים שונים, ייצור, מארז ושיווק. תלמדו גם את פוטנציאל זיהוי הכרם נהלים ובדיקת תהליכים.
כדי לבחור קורס מתאים לכם, עליכם להגדיר מהי המטרה שלכם בו, יש המעוניינים לעבור קורס למען ידע כללי או למען החוויה והחברה, ויש כאלה המעוניינים להעמיק את הידע ולהתעסק בתחום בעתיד ברמה מקצועית.
למי זה מתאים
לימודים אלו פונים לכל אוהבי האלכוהול והיין למיניהם, ולאלה המבקשים להפוך תחביב למקצוע ולהשתלב בעולם זה בצורה עצמאית. הלימודים גם מיועדים למי שכבר עוסקים בתחום, ומעוניינים להרחיב ולרכוש ידע נוסף ומיומנויות עבודה חדשות. את הקורס מעבירים מרצים מקצועיים שמיומנים בגידול גפנים ותהליך ייצור וגם טועמי יין בינלאומיים. קורסים לטעימת יין נפוצים בבתי הספר השונים וניתן ללמוד בבית הספר לברמנים, כמו גם ביקבים שונים ברחבי הארץ.